Referenssi

Esihenkilöpassi lähijohtamisen laadun varmistajana HUSissa

HUS logo

HUSissa on tunnistettu ja tunnustettu esihenkilötyön tärkeys strategian tekemisessä todeksi. Johtamistyön parantaminen on siksi yksi tärkeimmistä toiminnan kehittämisalueista. Esihenkilöpassi on valmennuskokonaisuus, joka on suunniteltu tukemaan ja varmistamaan päivittäisjohtamisen laatua. Tavoitteena on valmentavaan, ihmiskeskeiseen johtamisotteeseen perustuvan osaamisen vahvistaminen. Sen kohderyhmänä ovat HUSin lähijohtamista tekevät uudet esihenkilöt.

”Olemme erittäin tyytyväisiä esihenkilöpassiin. Tämä kehittämiskokonaisuus tuo todellista tukea esihenkilöillemme ja vie organisaatiomme strategisia tavoitteita eteenpäin.

Eeva Malmi, henkilöstön kehittämispäällikkö, HUS

Esihenkilöpassi koostuu kahdesta osasta

Ensimmäinen osa on johtamisen perusteisiin keskittyvä Esihenkilötyön ja johtamisen perusteet -verkkovalmennus. Sen tavoitteena on antaa valmiuksia esihenkilöroolissa toimimiseen luomalla tiedollista pohjaa esihenkilön tehtävistä ja johtamistyön luonteesta.

Toinen kokonaisuus on kolmen päivän mittainen lähivalmennus, jossa asiantuntijoiden johdolla työstetään ja opitaan tuloksekasta johtamista. Valmennuksen teemoihin kuuluvat mm. valmentavan johtamisen tematiikka, muutoksen johtaminen, monipaikkatyöskentelyn johtaminen sekä puuttuminen ja toiminta haastavissa tilanteissa.

Osana lähivalmennusta toteutetaan 360-arviointi. Sen kautta esihenkilö saa monipuolista palautetta omasta toiminnastaan. Arviointia tekevät esihenkilö itse, hänen esihenkilönsä, henkilöstönsä ja kollegat. Arviointi auttaa tunnistamaan vahvuudet ja kehittämiskohteet. Arvioinnin pohjalta osallistujat työstävät henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman ja saavat tähän vertaistukea muilta valmennukseen osallistujilta. Osallistujien omat esihenkilöt on kytketty mukaan tukemaan osallistujien kehittymistä. He määrittelevät osallistujien kanssa ennen valmennuksen alkua kehittymistavoitteet ja täsmentävät yhdessä 360-arvioinnin pohjalta tehdyn kehittymissuunnitelman ja sopivat toimenpiteistä sekä seurannasta. Tämän tavoitteena on varmistaa, että lähiesihenkilö ei jää yksin omassa yksikössään kehittymisensä kanssa.

Ohjelmakokonaisuuden vaikuttavuutta selvitettiin erillisessä tutkimushankkeessa. Siinä nousi esiin eri elementtien onnistunut yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Tutkimus myös suositteli vastaavan kokonaisuuden toteuttamista laajemmalle esihenkilökohderyhmälle HUSissa.

Haluatteko kehittää organisaationne esihenkilöosaamista?

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.