Yleiset

Uusi mifiläinen: Sarri Kukkonen on kepärdi!

Julkaistu 05.05.2023
Ajankohtaista Sarri Kukkonen

Mannerheimintien kampuksen naulakossa on nähty tammikuun lopulta alkaen yhä useammin pinkkiä ja punaista, ja vastaan saattaa tulla iloisesti pulputtava henkilö kädessä turkoosi papukaijakuppi tai kamera. Joskus jopa molemmat.

”Mitä synkeämpää ja värittömämpää ulkona on, sitä enemmän huomaan hankkivani värejä ympärilleni”, huikkaa kehityspäällikkö Sarri Kukkonen viipottaessaan kohti seuraavaa palaveria.

MIF Tutkintojen kehityspäällikkö-titteli, eli lyhennettynä kepä, on muuntunut Sarrin myötä muotoon kepärdi, mikä sopiikin puujalkavitsejä fanittavan huumorintajuun ja asenteeseen.

”Mietittiin tiimipalaverissa, mikä eläin kuvaisi meitä, ja ketteryys nousi yhteiseksi teemaksi. Räätälöimme näyttötutkintojen sisällöt yhdessä opiskelijoiden ja heidän työpaikkaohjaajiensa kanssa kunkin työnkuvaan ja organisaation tarpeisiin vastaaviksi. Nämä elävät ajassa ja samoin myös opintojen ohjaus ja näytöt sen mukaisesti. Reagoimme siis savannien täplikkäiden kissaeläinten ketteryydellä vastaan tuleviin tilanteisiin.”

Ketteryys ylipäätään on Sarrin sydäntä lähellä. Hänen arvomaailmansa ja työskentelytapansa kumpuavat agilen eli ketteryyden viitekehyksestä. Aito asiakaslähtöisyys, vuorovaikutteinen palvelumuotoilu ja jatkuva kehittäminen vaikka hukkaa metsästämällä kulkevat aina mukana.

”Olen tehnyt töitä laajasti viestinnän, markkinoinnin ja koulutuksen parissa, ja koen olevani kotona sekä sanojen että kuvien maailmassa”, Sarri kertoo.

Hän on toiminut muun muassa kouluttajana, lehtikuvaajana, asiakaslehtien ja oppikirjojen kuvatoimittajana, sekä tehnyt copywriterin töitä. MIFille hän siirtyi oppisisältöjen pelillisyyteen keskittyvä Seppo.io:n Customer Success Leadin paikalta.

”Koen ehkä eniten olevani kohderyhmäohjautuva sisältöjen muotoilija ja pelillistäjä. Siinä keskeistä on vastaanottajan aktivoiminen työstämään aiheita itse, kuvien ja sanojen kautta. Iloa ja yllätyksiä unohtamatta!”, Sarri kiteyttää.

Yksi mielenkiintoisimmista tehtävistä Sarrin uralla on ollut karhujen kuvaaminen Lieksassa VR:n Matkaan-lehteen. Erämaamökissä oltiin yön ylitse hipi hiljaa villasukkasillaan ja kuunneltiin ympäröivää luontoa.

”Se opetti suunnitelmallisuuden, rauhallisuuden sekä erityisesti kuuntelun tärkeyden työssä. Ovat asiakkaat sitten karhuja, ahmoja tai kanssaihmisiä, niin noilla kolmella pääsee aika pitkälle.”, miettii Sarri hymyillen.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.