Pätevyyskurssit

Veikö kesätuuli pätevyyskorttisi?

Julkaistu 15.06.2021

Kesä, lämpö ja aurinko ovat jo täällä – kesäloma myös siintää ajatuksissamme. Toki kesälläkin tehdään töitä – emmehän me kaikki voi samaan aikaan lomailla. Mitä tehdä, jos ammatissa vaadittava pätevyyskortti vanhenee kesän aikana tai tarvitaankin pikaisesti uusi kortti?

Aina löytyy ratkaisuja – etenkin tähän pulmaan MIF Pätevyyksien itseopiskeltavat verkkokurssit soveltuvat vallan näppärästi. Osallistuja tilaa verkkokaupasta tarvitsemansa kurssit ja sähköpostiin kilahtaa tunnukset – jos ei ihan tunnissa niin viimeistään päivän sisällä. Osallistuja laittaa kuulokkeet korviin sopivana ajankohtana vaikkapa sitten siellä laiturin nokassa ja nopeimmillaan muutaman tunnin kuluttua tarvittava pätevyys on hankittu tai uusittu.

Kesällä muutenkin keskittymiskyky on koetuksella – ulkona on lämmintä, some vilisee mitä mielenkiintoisempia kuvia terasseilta, vesien ääreltä, mökeiltä. Näissä tapauksissa itseopiskelu antaa jokaiselle joustoa – ei tarvitse istua kuumana kesäpäivänä sisällä kahdeksaa tuntia vaan itselle otollisimmassa ympäristössä parhaiten sopivaan aikaan sovittaa opinnot osaksi kesärientoja.

Muistimme on hyvä – mutta valitettavan lyhyt

Ihmismieli on erikoinen – uuden oppiminen hidastuu ja vaikeutuu mitä vanhemmaksi tulemme ja sitä myötä myös unohdamme helpommin. Digitaaliset oppimismuodot antavat mielelle useampia muistijälkiä, jolloin myös oppiminen tehostuu. Samaan aikaan, kun vaikkapa kuuntelemme verkkokurssia voimme ruudulta seurata samaa asiaa. Omaan tahtiin opiskelu myös mahdollistaa kertaamisen oman tarpeen mukaan – tätä ei valitettavasti voi perinteisemmissä oppimismuodoissa tehdä.

Tärkeintä oppimisessa ja kouluttautumisessa on kuitenkin aina osallistujan osaamisen kehittäminen ja kehittyminen. Me emme ole kaikki samanlaisia – onneksi. Tätä varten on hienoa luoda ja antaa mahdollisuuksia – me MIF Pätevyyksissä olemme juuri osallistujiamme ja asiakkaitamme varten. Pyrimme löytämään ja tarjoamaan jokaiselle sopivia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja osaamisen kehittämiseksi.

Laulun sanoja mukaillen – on siis kesä ja kuljen kohti verkkokurssien rantaan. Auringon lämmittäessä kaikki on mahdollista – myös pätevöityminen. Opintäyteisiä kesähetkiä!

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Onko sähköä ilmassa blogi
07.04.2021

Onko sähköä ilmassa?

Sähkötöiksi luokitellaan sähkölaitteen korjaus- ja huoltotyöt sekä sähkölaitteiston rakennus-, korjaus- ja huoltotyöt. Kaikki sähkötyöt sisältävät aina erilaisia riskejä, joita voidaan…

Lue lisää

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.