Pätevyyskurssit

Veikö kesätuuli pätevyyskorttisi?

Kesä, lämpö ja aurinko ovat jo täällä – kesäloma myös siintää ajatuksissamme. Toki kesälläkin tehdään töitä – emmehän me kaikki voi samaan aikaan lomailla. Mitä tehdä, jos ammatissa vaadittava pätevyyskortti vanhenee kesän aikana tai tarvitaankin pikaisesti uusi kortti?

Aina löytyy ratkaisuja – etenkin tähän pulmaan MIF Pätevyyksien itseopiskeltavat verkkokurssit soveltuvat vallan näppärästi. Osallistuja tilaa verkkokaupasta tarvitsemansa kurssit ja sähköpostiin kilahtaa tunnukset – jos ei ihan tunnissa niin viimeistään päivän sisällä. Osallistuja laittaa kuulokkeet korviin sopivana ajankohtana vaikkapa sitten siellä laiturin nokassa ja nopeimmillaan muutaman tunnin kuluttua tarvittava pätevyys on hankittu tai uusittu.

Kesällä muutenkin keskittymiskyky on koetuksella – ulkona on lämmintä, some vilisee mitä mielenkiintoisempia kuvia terasseilta, vesien ääreltä, mökeiltä. Näissä tapauksissa itseopiskelu antaa jokaiselle joustoa – ei tarvitse istua kuumana kesäpäivänä sisällä kahdeksaa tuntia vaan itselle otollisimmassa ympäristössä parhaiten sopivaan aikaan sovittaa opinnot osaksi kesärientoja.

Muistimme on hyvä – mutta valitettavan lyhyt

Ihmismieli on erikoinen – uuden oppiminen hidastuu ja vaikeutuu mitä vanhemmaksi tulemme ja sitä myötä myös unohdamme helpommin. Digitaaliset oppimismuodot antavat mielelle useampia muistijälkiä, jolloin myös oppiminen tehostuu. Samaan aikaan, kun vaikkapa kuuntelemme verkkokurssia voimme ruudulta seurata samaa asiaa. Omaan tahtiin opiskelu myös mahdollistaa kertaamisen oman tarpeen mukaan – tätä ei valitettavasti voi perinteisemmissä oppimismuodoissa tehdä.

Tärkeintä oppimisessa ja kouluttautumisessa on kuitenkin aina osallistujan osaamisen kehittäminen ja kehittyminen. Me emme ole kaikki samanlaisia – onneksi. Tätä varten on hienoa luoda ja antaa mahdollisuuksia – me MIF Pätevyyksissä olemme juuri osallistujiamme ja asiakkaitamme varten. Pyrimme löytämään ja tarjoamaan jokaiselle sopivia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja osaamisen kehittämiseksi.

Laulun sanoja mukaillen – on siis kesä ja kuljen kohti verkkokurssien rantaan. Auringon lämmittäessä kaikki on mahdollista – myös pätevöityminen. Opintäyteisiä kesähetkiä!

Elina Salaja

Elina Salaja

tuotepäällikkö pätevyyskoulutukset
Lähetä sähköpostia
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje