Vaikuttava viestintä

Vinkkejä esiintymiseen – Lataa esiintyjän opas ja kehity paremmaksi! [Lataa ohje]

Millainen esiintyjä sinä haluat olla? Asiantunteva ja vakuuttava? Sujuva ja tehokas? Innostava ja mukaansatempaava? Kaikkea tätä?

Asiantuntevan vaikutelman antaminen on helpointa silloin, kun tietää asiastaan. Pelkkä asiantuntemus ei kuitenkaan riitä. Meille kaikille lienee tuttu tilanne, jossa asiantuntijalla on paljon tietoa ja kattavasti kokemusta, mutta hän ei onnistu tuomaan sitä esiin.

Näillä neuvoilla sinä voit kehittyä paremmaksi!

1. Löydä vahvuutesi

On tärkeää, että tiedostat millainen esiintyjä olet. Pyydä rehellistä, mutta rakentavaa palautetta kollegoiltasi, jotka sinua kuulevat, tai hanki itsellesi sparrausta. Opi rakentamaan esiintymisesi vahvuuksiesi varaan.

2. Uskalla pelkistää

Asiantuntijoiden suurin haaste on, että kaikki tieto vyörytetään kuulijoille ja slideille. Ole erilainen, uskalla pelkistää. Jos sinua ei jakseta kuunnella, ei mikään tieto mene perille.

3. Kohdenna kuulijoille

Eri esiintymistilanteissa kaivataan erilaista sisältöä, tietoa ja ehkä esiintymistyyliäkin. Pohdi etukäteen mikä tieto kuulijoita kiinnostaa ja millainen esiintymistilanne on. Suunnittele jokainen esityksesi sen perusteella.

4. Ole ihminen, älä robotti

Ihmiset arvostavat aitoutta, sillä se lisää luottamusta puhujaan. Saat siis olla inhimillinen. Liian täydelliseksi hiottu esitys muuttuu herkästi epäaidon tuntuiseksi. Jos sattuu moka, niin älä hermostu, vaan käännä asia voitoksesi huumorilla.

5. Faktoista tunteeseen

Paras asiantuntija osaa tarjoilla faktat yhdistettynä esimerkkeihin, kokemuksiin, vertauksiin ja tarinoihin. Niistä jää faktoja parempi jälki, sillä ne herättävät tunteita enemmän kuin pelkkä kliininen tieto.

 

Lisää ohjeita esiintymiseen löydät esiintyjän matkaoppaasta, jonka olemme koostaneet sinulle Antti Mustakallion kirjasta Vaikuttavan puhumisen taito (MIF, 2014)

Lataa maksuton Matkaopas esiintyjille tästä

Tilaamalla oppaan hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.

Haluatko kehittää omaa esiintymistaitoasi?
Inforin esiintymisvalmennukset saavat erinomaista palautetta! Kaikki valmennuksemme ovat osallistavia, eli ne sisältävät harjoittelua, henkilökohtaista palautetta ja tilanteesta riippuen myös videoinnin.

Kysy Inforista lisää organisaatiollenne räätälöidyn esiintymisen valmennuksista.
Tutustu myös avoimiin esiintymisvalmennuksiimme!

Inforin-asiantuntija-Laura-Sarparanta-apunasi

Laura Sarparanta

Asiakkuuspäällikkö, FT
Lähetä sähköpostia
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje