Viestintäkoulutus

Vinkkejä esiintymiseen – Lataa esiintyjän opas ja kehity paremmaksi! [Lataa ohje]

viestintakoulutus matkaopas esiintyjalle

Asiantuntevan vaikutelman antaminen on helpointa silloin, kun tietää asiastaan. Pelkkä asiantuntemus ei kuitenkaan riitä. Meille kaikille lienee tuttu tilanne, jossa asiantuntijalla on paljon tietoa ja kattavasti kokemusta, mutta hän ei onnistu tuomaan sitä esiin.

Näillä neuvoilla sinä voit kehittyä paremmaksi!

1. Löydä vahvuutesi

On tärkeää, että tiedostat millainen esiintyjä olet. Pyydä rehellistä, mutta rakentavaa palautetta kollegoiltasi, jotka sinua kuulevat, tai hanki itsellesi sparrausta. Opi rakentamaan esiintymisesi vahvuuksiesi varaan.

2. Uskalla pelkistää

Asiantuntijoiden suurin haaste on, että kaikki tieto vyörytetään kuulijoille ja slideille. Ole erilainen, uskalla pelkistää. Jos sinua ei jakseta kuunnella, ei mikään tieto mene perille.

3. Kohdenna kuulijoille

Eri esiintymistilanteissa kaivataan erilaista sisältöä, tietoa ja ehkä esiintymistyyliäkin. Pohdi etukäteen mikä tieto kuulijoita kiinnostaa ja millainen esiintymistilanne on. Suunnittele jokainen esityksesi sen perusteella.

4. Ole ihminen, älä robotti

Ihmiset arvostavat aitoutta, sillä se lisää luottamusta puhujaan. Saat siis olla inhimillinen. Liian täydelliseksi hiottu esitys muuttuu herkästi epäaidon tuntuiseksi. Jos sattuu moka, niin älä hermostu, vaan käännä asia voitoksesi huumorilla.

5. Faktoista tunteeseen

Paras asiantuntija osaa tarjoilla faktat yhdistettynä esimerkkeihin, kokemuksiin, vertauksiin ja tarinoihin. Niistä jää faktoja parempi jälki, sillä ne herättävät tunteita enemmän kuin pelkkä kliininen tieto.

Lisää ohjeita esiintymiseen löydät esiintyjän matkaoppaasta, jonka olemme koostaneet sinulle Antti Mustakallion kirjasta Vaikuttavan puhumisen taito (MIF, 2014)

Haluatko kehittää omaa esiintymistaitoasi?
Inforin esiintymisvalmennukset saavat erinomaista palautetta! Kaikki valmennuksemme ovat osallistavia, eli ne sisältävät harjoittelua, henkilökohtaista palautetta ja tilanteesta riippuen myös videoinnin.

Kysy Inforista lisää organisaatiollenne räätälöidyn esiintymisen valmennuksista.
Tutustu myös avoimiin esiintymisvalmennuksiimme!

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.