Johtamiskoulutus

Ajatuksia itseohjautuvuuden johtamisesta – käytännön toteuttaminen

Julkaistu 16.03.2021
johtaminen itseohjautuva tiimi

Asiantuntijamme Jalmari Eklund, työyhteisön kehittäjä ja yritysvalmentaja, kiteytti Itseohjautuvuuden johtaminen (IOJ) 2020 -tutkimuksen (Aura, Hussi, Ahonen, Ilmarinen, 2021) tulokset:

  • Itseohjautuvuuden johtaminen on strateginen valinta. Mitä monimutkaisempi ja haastavampi toimintaympäristö, sitä suurempi hyöty ja vaikutus itseohjautuvuudella on organisaation menestymiseen.
  • Itseohjautuvuuden johtaminen vahvistaa organisaatioiden uudistumiskykyä. Erityisen tärkeää on vahvistaa tiimien ja yksilöiden oppimiskykyä ja oman työn kehittämisen taitoja.
  • Itseohjautuvuuden johtamisen laatu vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Kannattavat yritykset panostavat itseohjautuvuuteen selkeästi enemmän kuin vähemmän kannattavat yritykset.
  • Koronavaikutukset keväällä saivat monet organisaatiot palaamaan vanhakantaiseen kontrolloivaan johtamiskulttuurin. Kannattamattomuuden pelko ja epävarmuus ajoivat johtajuutta tiukempaan suuntaan. Mitä tiukempi ja kompleksisempi yrityksen tilanne on, sitä tärkeämpää olisi rakentaa itseohjautuvuutta johtamalla ketteryyttä ja uudistumiskykyä.
  • Itseohjautuvuuden nopeimmat hyödyt ja kasvunajurit löytyvät asiakasrajapinnasta.

Ilmoittaudu maksuttomaan webinaariimme > ”Uudistumiskyky kuntaorganisaation strategisena menestystekijänä” to 14.4.2021 klo 12.30 – 14.45.

 

Jalmari Eklund

Jalmari Eklundilla on yli 25 vuoden monipuolinen kokemus asiakasrajapinnasta palvelun toteuttajana, palveluiden kehittäjänä, palveluorganisaation johtajana sekä yrittäjänä. Jalmarin työote on käytännön kokemuksista syntyvää, dialogista ja positiivisella tavalla innostava. Jalmari istuttaa asiakkaan silmälasit syvälle valmennettavien arkeen ja etenee määrätietoisella askelmallilla kohti osallistujien todellista työnkehittämisen tarvetta.

Jalmari kouluttaa itseohjautuvuuden johtamista ja työn tuunaamista mm. JTOn Työhyvinvointipäällikön koulutusohjelmassa.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

26.02.2024

Keskustelukulttuurin johtaminen

Webinaaritallenne, jossa kouluttajamme Minja Wahlsten ja Tauno Taajamaa keskustelevat terveen keskustelukulttuurin rakentumisesta. Samanmielisyys supistaa perspektiiviä ja aiheuttaa näköalattomuutta, mutta miten…

Lue lisää

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.