Henkilöstöjohtaminen koulutus

Hyvän henkilöstötyön resepti

Julkaistu 21.05.2018
Hyvän henkilöstötyön resepti

Ihan samat kysymykset ovat läsnä, kun tehdään suunnitelmaa vaikuttavalle henkilöstötyölle. On mietittävä yhtä aikaa pitkän tähtäimen tavoitetta ja reseptiä, jota seuraamalla jokapäiväinen tekeminen tuottaa haluttuja tuloksia. On kirkastettava arvot ja mietittävä, millainen tekemisen tapa ja rytmi sopivat juuri meille ja kuka tahtia lyö.

Ensimmäinen ainesosa on strategia. Mihin oikein matkaamme? Miten saamme kaikki kulkemaan samaan suuntaan sopivin askelin, niin että pysymme muuttuvan maailman tahdissa? Miten meidän tulee vahvistaa joukkoamme, jotta matkamme etenee kompastelematta? Ilman ymmärrystä yrityksen pitkän tähtäimen tekemisestä – minne olemme kulkemassa ja miksi – ei osuva henkilöstötyö synny.

Toinen ainesosa on operatiivinen työ. Mitä henkilöstötyö tarkoittaa käytännössä? Moni johtaja miettii, kuinka paljon henkilöstötyöhön pitäisi panostaa, jotta hyöty olisi maksimaalinen. Isojen yritysten haaste on usein se, miten HR ja esimiehet jakavat vastuualueensa. Pienissä yrityksissä lähdetään monesti nollasta ja pohditaan, mikä on olennaisinta saada kuntoon ensimmäisenä.

Mielestäni HR-työn minimi on se, että jokaisella yksilöllä on selkeät tavoitteet tiedossaan. Lisäksi jokaisella työntekijällä on oltava tarvittava osaaminen ja riittävä tuki. Tähän tilanteeseen päästään vain aktiivisella operatiivisella työllä.

Kolmas ainesosa on kulttuuri, joka helposti unohdetaan niin johtamisen määrittelyssä ja tavoitteissa kuin henkilöstötyössä. Kulttuurin rakentaminen on vahvaa vaikuttamista ilmapiiriin, yhteisiin sopimuksiin ja esimiestyöhön. Siinä on keskityttävä palautteen voimaan, odotusten hallintaan ja onnistumisiin. Tämä vie eniten aikaa ja saa vähiten huomiota, mutta organisaatiokulttuuri on kuin taikinan sitko, jolle kaikki tekeminen perustuu. Positiivisen kulttuurin tuoma sitoutuminen näkyy arjessa energiana, jakamisena ja yhdessä tekemisenä. Ihmiset tekevät vähän enemmän kuin odotetaan!

Jokaisessa organisaatiossa tarvitaan oma resepti ja leipomisen taito, jotta herkullisia tuloksia syntyy.

Lue lisää henkilöstöjohtamisesta!

 

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.