Koulutukset ja valmennukset
Ammattitaitoinen henkilöstöjohtaminen varmistaa työyhteisön energian hyödyntämisen ja kehittämisen. Meiltä löydät keinot tähän!

Henkilöstöjohtaminen

Henkilöstöjohtaminen on yrityksen tärkein funktio. Lause voi olla kliseinen, mutta henkilöstö on yhä useammin yritysten ja organisaatioiden tärkein kilpailuetu ja itseasiassa ainoa merkittävä tase-erä. Siksi henkilöstöjohtaminen on aivan ydinfunktio nykyorganisaatiolle.

Perinteisesti henkilöstöjohtaminen on jaettu  kahteen osa-alueeseen: kovaan ja kehittävään henkilöstöjohtamiseen. Niin kutsuttu Business HR on pitänyt huolta henkilöstöhallinnon prosesseista, henkilöstöohjeista, palkanlaskennasta, terveydenhuollosta, urasuunnittelusta ja rekrytoinnista. Henkilöstökehittäminen, eli HRD taas on keskittynyt kilpailukyvyn, työhyvinvoinnin ja osaamisen varmistamiseen. Jaottelusta huolimatta henkilöstöjohtamista katsotaan nykyään yhä useammassa organisaatiossa kokonaisuutena. HR ja HRD ovat sulautuneet yhden henkilöstöjohtamisen otsikon alle. Tulevaisuuden henkilöstöjohtamisen ammattilaiset katsovatkin tehtäväänsä kokonaisuutena. Kaikki henkilöstöjohtamisen osa-alueet palvelevat organisaation tulevaisuuden ja kilpailukyvyn varmistamisessa.

Ajankohtaiset teemat henkilöstöjohtamisessa

On selvää, että liiketoimintaympäristön muutosten myötä tietyt henkilöstöjohtamisen teemat ovat ajankohtaisempia kuin toiset. Esimerkiksi tällä hetkellä liiketoimintaymmärrystä ja aitoa business partneruutta korostetaan erityisen paljon. Henkilöstöjohdon rooli on painottunut myös muun linjajohdon mielestä tärkeämmäksi. Henkilöstöjohdolta kaivataan nyt liiketoimintalähtöistä, ennustavaa ja osaamistavoitelähtöistä analytiikkaa. Henkilöstöjohdon pitää pystyä tuottamaan tätä liikkeenjohdon kielellä päätöksenteon pohjaksi.

Aiemmin oikeanlaisten henkilöstöprosessien rakentaminen on ollut  henkilöstöjohdon ydintehtäviä. Millä tavalla organisaatioissa määritellään tehtävät, roolit ja osaaminen sekä miten henkilöstöprosessit kuvataan rekrytoinnista exitiin? Henkilöstöjohtamisen prosessien haasteena on ollut niiden hitaus ja jäykkyys. Liian monimutkainen ja jäykkä prosessi vanhentuu usein jo ennen käyttöönottoa. Todellisuus on liian monimutkainen ja jatkuvassa liikkeessä mahtuakseen ennaltamääritettyyn prosessiin ja järjestelmään. Siksi toiminnan ja resurssien joustavuuden mahdollistamisesta onkin tullut henkilöstöjohtamisen uusi mantra. 

Joustavat ja toimivat työtavat ovatkin henkilöstöjohtamisen seuraava iso teema. Millä tavalla varmistetaan kaaokseenkin järjestys, ja siitä huolimatta tuetaan luovuutta ja innovaatioita?

Henkilöstöjohtamisen tulevaisuus

Henkilöstöjohtamisen ammattilaisille on tulevaisuudessa yhä enemmän kysyntää. Työn tekemisen muuttuessa yhä enemmän asiantuntijuutta ja luovuutta vaativaan suuntaan, kyky pitää henkilöstö osaavana, motivoituneena ja tuottavana on aina vain tärkeämpi. Osaaminen ja vaatimukset tulevaisuuden henkilöstöjohtajalle ovat kuitenkin murroksessa. Henkilöstöjohtaminen muuttuu osaksi päivittäistä palvelujohtamista. Henkilöstöjohdon tehtävänä on tarjota vastaus kysymykseen miksi tekisin töitä teille. Kilpailu tulevaisuuden lahjakkuuksista vaatii sitä.

Kehitä itseäsi henkilöstöjohtajana osallistumalla monipuolisiin koulutuksiimme!

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje