Viestintäkoulutus

Onko haasteenasi muutoksen viestintä? Aloita lukemalla Inforin Muutosviestinnän pikaopas [Lataa ohje]

viestintäkoulutus muutosviestintäopas

Organisaatiossa voi olla vireillä useita erilaisia muutosprosesseja – suuria ja pieniä. Ne vaativat erilaista viestintää ja johtamista.

Pienet tekniset muutokset voivat hoitua yksisuuntaisena tiedottamisena. Mitä suurempi muutos on, sitä enemmän tarvitaan vuorovaikutteista ja tavoitteellista viestintää.

Muutoksesta viestiminen on tavoitteellista erityisesti silloin, kun kyse on strategisista valinnoista. Jokaisen on oltava niistä tietoinen ja ymmärrettävä ne oman työnsä kannalta.

Tulossa oleva muutos voi synnyttää ihmisissä epävarmuutta, huolta, jännitystä, pelkoa ja kysymyksiä. Epävarmuus, pelot ja vastustaminen saavat yleensä kaikupohjaa tiedon ja keskustelun puutteesta. Informointi, faktatiedon saatavuus ovatkin muutoksissa keskeisessä roolissa. Muutoksessa on kuitenkin oleellista ymmärtää, että tiedonjakamisen sijaan tärkeämpää on yhteisöllisyyden rakentaminen ja kannustava tunnelma, joka vähentää epävarmuuden kokemuksia.

Lue Inforin muutosviestinnän pikaoppaasta muutoksen sudenkuopista ja siitä, miten isojen muutoksien viestintä onnistuu.

Infor tarjoaa yrityksille tai yhteisöille räätälöityjä muutosviestinnän ja muutosjohtamisen valmennuksia. Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä tarjous.

Ladattavan oppaan sisältö on poimittu Inforin (2017) julkaisemasta, Elisa Juholinin kirjoittamasta Communicaresta. Lue ja opi lisää muutosviestinnästä, tilaa Communicare! Viestinnän tekijän käsikirja.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.