Vaikuttava viestintä

Onko haasteenasi muutoksen viestintä? Aloita lukemalla Inforin Muutosviestinnän pikaopas [Lataa ohje]

Onko tehtävänäsi miettiä, miten muutoksesta viestitään? Vältä sudenkuopat ja nappaa talteen professori Elisa Juholinin opit muutosviestintään.

 

Organisaatiossa voi olla vireillä useita erilaisia muutosprosesseja – suuria ja pieniä. Ne vaativat erilaista viestintää ja johtamista.

Pienet tekniset muutokset voivat hoitua yksisuuntaisena tiedottamisena. Mitä suurempi muutos on, sitä enemmän tarvitaan vuorovaikutteista ja tavoitteellista viestintää.

Muutoksesta viestiminen on tavoitteellista erityisesti silloin, kun kyse on strategisista valinnoista. Jokaisen on oltava niistä tietoinen ja ymmärrettävä ne oman työnsä kannalta.

Tulossa oleva muutos voi synnyttää ihmisissä epävarmuutta, huolta, jännitystä, pelkoa ja kysymyksiä. Epävarmuus, pelot ja vastustaminen saavat yleensä kaikupohjaa tiedon ja keskustelun puutteesta. Informointi, faktatiedon saatavuus ovatkin muutoksissa keskeisessä roolissa. Muutoksessa on kuitenkin oleellista ymmärtää, että tiedonjakamisen sijaan tärkeämpää on yhteisöllisyyden rakentaminen ja kannustava tunnelma, joka vähentää epävarmuuden kokemuksia.

Lue Inforin muutosviestinnän pikaoppaasta muutoksen sudenkuopista ja siitä, miten isojen muutoksien viestintä onnistuu.

Infor tarjoaa yrityksille tai yhteisöille räätälöityjä muutosviestinnän ja muutosjohtamisen valmennuksia. Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä tarjous.

Ladattavan oppaan sisältö on poimittu Inforin (2017) julkaisemasta, Elisa Juholinin kirjoittamasta Communicaresta. Lue ja opi lisää muutosviestinnästä, tilaa Communicare! Viestinnän tekijän käsikirja.

Ilari Hylkilä

Asiakkuuspäällikkö, FM
Lähetä sähköpostia
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje