Kansainvälinen liiketoiminta

Usein kysytyt kysymykset – Fintra

Julkaistu 07.02.2018
Fintra logo

Missä päin Helsinkiä Fintran koulutukset pidetään?

Fintran avoimet koulutukset pidetään Töölönlahden koulutuskampuksella, punatiilisessä rakennuksessa Oopperatalon vieressä. Osoite on Mannerheimintie 15. Pysäköinti ja muut saapumisohjeet kartalla »

Yritysten sisäisiksi koulutuksiksi räätälöidyt pidetään asiakasyrityksen toivomassa paikassa, Suomessa tai maailmalla.

Mihin aikaan koulutukset alkavat/loppuvat?

Koulutukset alkavat pääsääntöisesti klo 9 ja loppuvat klo 16. Keskipäivällä on tunnin lounastauko, jolloin ehtii hoitamaan kiireisimmät sähköpostit/puhelut.

Minkä kokoisia Fintran koulutusryhmät ovat?

Pidämme koulutusryhmät pieninä, se on hyväksi oppimiselle. Pienryhmissä keskusteluista tulee hedelmällisempiä ja kukin osallistuja saa äänensä kuuluviin. Näin koulutus räätälöityy kunkin osallistujaryhmän tarpeiden mukaan.

Lisäksi siinä on aikaa soveltaa opittua osallistujien omiin tilanteisiin kouluttajan casejen sijaan. Pieni ryhmä tarkoittaa 6-15 osallistujaa aiheesta riippuen.

Voinko osallistua netin kautta, esim. Skypellä?

Julkaisemme Fintran verkkokoulutussarjan alkuvuodesta 2020, maistiaisena Presentation Skills in English »

Kasvokkain käytäviksi suunnitellut koulutuksemme menettävät liian suuren osan tehostaan, jos ne vain striimataan verkkoon. Siksi päädyimme tekemään erillisen sarjan verkko-oppimista varten.

Jos ilmoittaudun kuukausia etukäteen, joudunko myös maksamaan heti?

Laskutamme koulutukset noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Ilmoittautumisen ajankohdalla ei ole merkitystä.

Entä jos tulee yllättävä meno koulutuspäiväksi?

Jos et pääse osallistumaan koulutuksen johonkin päivään, voit paikata koulutustasi seuraavassa toteutuksessa. Ilmoittautumisen voi myös perua vielä 2 viikkoa ennen koulutuksen alkua tai vaihtaa osallistujaa jopa edellisenä päivänä.

Tilaus- ja sopimusehdot kokonaisuudessaan »

Voiko tämän räätälöidä yrityksellemme?

Räätälöimme kaikkia koulutuksia yritysten sisäisiksi koulutuksiksi. Voimme esim. yhdistellä useampia teemoja yhden päivän kokonaisuudeksi henkilöstön osaamistarpeiden mukaisesti.

Kumpi on parempi: räätälöity vai avoin koulutus?

Avoimen koulutuksen osallistujat työskentelevät eri yrityksissä. Tämä perusasetelma toimii parhaiten kun haetaan uusia ideoita, toimintatapoja jne. Koulutusryhmässä käydyt keskustelut tarjoavat tilaisuuksia benhmarkata muita kansainvälisesti toimivia yrityksiä. Osallistujamme oppivat myös toinen toisiltaan, koska Fintran avoimiin koulutuksiin osallistuvat ovat kehityshakuisia, oman alansa ammattilaisia.

Räätälöity ratkaisu on parempi silloin, kun pyritään yhtenäistämään talon toimintatapoja ja luomaan pelisääntöjä. Sisäisenä koulutuksena järjestettävään on helpompi ottaa mukaan heitä, joiden työtehtäviä käsiteltävä asia sivuaa. Kun kaikki asianosaiset ovat saman asiantuntijuuden lähteellä, niin muutokset etenevät rivakammin.

Mikä on laskuttava taho?

Fintra businesskoulun koulutukset laskuttaa Managemenet Institute of Finland MIF Oy (y-tunnus 2460281-5).

Miten huomioitte ruoka-aineallergiat tai muut ruokavaliot?

Kysymme ruokavaliot ennen koulutuksen alkua. Sillä varmistamme, että jokaiselle on oman ruokavalion mukaiset tarjoilut. Jos ilmoittaminen unohtuu, niin lounasravintolassa on joka päivä useita ruokavaihtoehtoja.

Onko pitkämatkalaisille sopimushotellia?

Meillä on sopimushintoja muutamien hotellien kanssa. Ole yhteydessä, niin laitamme vaihtoehdot tulemaan

Miten voin varmistaa, että koulutus sopii minulle?

Teemme koulutusneuvontaa puhelimitse, jokainen asiakas on meille tärkeä. Keskusteluun menee 20-30 minuuttia. Ota yhteyttä, niin sovitaan sopiva hetki koulutusneuvonnalle.

Jos sopimisella tarkoitetaan koulutuksen laatua, niin Inspecta Sertifiointi Oy:n myöntämä ISO 9001 -sertifikaatti on luotettava todistus siitä, että toimimme asiakaslähtöisesti ja järjestelmällisesti laadun kehittämiseksi. Asiasta enemmän täällä »

Fintralla on hyvä maine kouluttajana: kaikkien koulutustemme loppupalautteiden keskiarvo on 5,04 (asteikolla 1-6).

Miksi materiaalit jaetaan sähköisesti?

Jaamme materiaalit sähköisesti ympäristökuormituksen vähentämiseksi.

Tutkimusten mukaan noin kolmannes ihmisistä tarvitsee paperitulosteita oppimisensa tueksi. On vaikea arvioida etukäteen, millaisista oppijoista kukin koulutusryhmä koostuu. Tästä syystä haluamme tarjota osallistujille mahdollisuuden harkita tulostamisen tarve itse. Koulutustilassa on toki muistiinpanotarvikkeita.

Voisinko kouluttaa Fintrassa?

Olemme jatkuvasti kiinnostuneita uusista kouluttajista.

Kouluttajilta edellytämme syvää osaamista ja pitkää käytännön kokemusta joltain kansainvälisen toiminnan osa-alueelta. Sen lisäksi kouluttajillamme on kyky siirtää osaamistaan eteenpäin. Suurin osa kouluttajistamme kouluttaa meillä muutamia päiviä vuodessa. Päätyönään he tekevät sitä, mitä  meillä kouluttavat.

Lue lisää kouluttamisesta Fintrassa, Inforissa ja Johtamistaidon opistossa täältä »

Kysy, vastaamme mielellämme

Jos mielessäsi pyörineeseen kysymykseen ei löytynyt vastausta, kysy meiltä suoraan info@mif.fi.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.