Ammatilliset tutkinnot

Imagovalmentaja lähti kehittämään palveluita verkkoon

Julkaistu 10.02.2023

Elisa Koivumaa on oululainen imagovalmentaja ja pitkän linjan yrittäjä Wellhottaret Oy:ssa. Hän opiskelee parhaillaan tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa, jossa painotuksena on digitaalisten palveluiden kehittäminen. Halusimme kuulla Elisan kokemuksista ja siitä, miten hän päätyi opiskelijaksi koulutuksemme.

Elisan kohdalla elinikäinen oppiminen todella konkretisoituu, hän on opiskellut muun muassa opettajaksi ja käynyt lukuisia tyyliin ja kauneudenhoitoon liittyviä koulutuksia ja kursseja. Mitä Elisa sitten tällä hetkellä käytännössä tekee, mitä imagovalmentajan työhön kuuluu?

”Monenlaista, kuten erilaisten koulutusten pitämistä siitä, miten ihminen viestii ulkoisella olemuksellaan esimerkiksi vaatetuksen, puhumisen ja olemuksensa kautta. Autan ihmisiä löytämään oman tyylinsä esimerkiksi värianalyysin ja vartaloprofiloinnin kautta tai voimme vaikkapa koota asiakkaalle peruspuvuston. Ihmisillä on erilaisia tarpeita persoonansa löytämisen suhteen ja tässä imagovalmentaja auttaa.” Elisa mainitsee tärkeänä viestinä myös vastuullisen kuluttamisen, että ei osteta mitään turhaa, joka ei sitten omaan tyyliin sovi.

Palveluita etsitään ja käytetään yhä enemmän verkon kautta, joten Elisa päätti lähteä kouluttautumaan saadakseen valmiuksia vastata asiakkaiden tarpeisiin. Hän halusi myös saattaa digitaaliseen muotoon kaiken sen tiedon ja materiaalin, jota hän vuosien varrella on hankkinut mm. kansainvälisistä koulutuksista. Elisan tavoitteena on jatkossa tarjota imagovalmennus-palveluita ja tyylikoulutuksia myös verkon kautta. ”Asiakkaat odottavat tällaista koulutusta, että ihan omalta kotisohvalta voi osallistua ja vuorovaikutteisuutta toteutetaan esimerkiksi Facebook-liven kautta”.

Yrittäjänä Elisa on tottunut verkostoitumaan ja tässäkin kehittämistyössä hän on löytänyt hyviä kumppaneita avuksi. Pienellä yrityksellä ei ole varaa panostaa suuria summia kehittämiseen ja esimerkiksi koodaamiseen, joten on oltava luova, kekseliäs ja aktiivinen. Hakeutumalla verkostoihin on auennut ovia ja mahdollisuuksia: tällä hetkellä Elisalla on yhteistyökumppanina mm. Oulun ammattikorkeakoulu, jossa opiskelijat osana opintojaan toteuttavat palveluiden teknisiä ratkaisuja.

Elisa haluaa kannustaa muitakin yrittäjiä ideoimaan ja kehittämään palveluitaan. ”Kasvu edellyttää tuotteistamista. Kontaktit ja verkostot, joiden kanssa tehdä yhteistyötä, ovat tärkeitä. Tarvitset tiimin, jossa tehdä kehitystyötä – rakenna ja hae itsellesi sellainen.”

Elisan opinnot jatkuvat edelleen, mutta jo tässä vaiheessa hän on saanut koulutuksesta paljon irti ja omien palveluiden kehittäminen on lähtenyt hyvin liikkeelle. ”Tähän mennessä kaikki on ollut relevanttia, omalla tavallaan hyödyllistä ja vienyt projektia eteenpäin”.

Elisa Koivumaa, Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon opiskelija

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto – Digitaalisten palveluiden kehittäjä toteutetaan oppisopimuskoulutuksena ja se soveltuu eri alojen ammattilaisille, jotka haluavat kehittää palveluitaan digitalisaation keinoin.

Tutustu Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon koulutusohjelmaan »


Kirjoittaja Virpi Pietikäinen toimii MIF Tutkintojen Oulun toimistolla kehittämispäällikkönä ja vastaa mm. yritysvastuuta kehittävien Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintojen toteutuksesta.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.