Tuloksellinen johtaminen

Sokea kana ei löydä jyvää – tervetuloa työnohjaajakoulutukseen!

Työnohjaajakoulutus lisää valmiuksia johtaa itseä, johtaa ihmisiä ja asioita, johtaa arvon tuottoa.

Sanonnan mukaan sokea kanakin löytää jyvän. Epäilemättä asia on näin, kunhan tila on rajattu ja jyvän kanssa huomiosta kilpailevat ärsykkeet ovat vähissä. Jyvän löytyminen vaikeutuu, kun tila laajenee, ärsykeympäristö monipuolistuu ja ympäristössä tapahtuu jatkuvia muutoksia. Sokea kana toimii yrityksen ja erehdyksen periaatteella ja epäonnistuu monta kertaa. Sokea kana ei muuta toimintaansa.

Tiedosta ja muuta

Organisaatiot ovat rakenteellisesti ja toiminnallisesti moniulotteisempia kuin koskaan aiemmin. Johdettavana on erilaisia ihmisiä ja asioita kulloinkin vallitsevassa tilanteessa. Johtaminen vaikeutuu, mikäli ei ymmärretä tilanteessa vaikuttavien tekijöiden merkitystä. Entisestään johtaminen hankaloituu, mikäli tekijöitä ei edes tiedosteta tai tunnisteta. Yrityksen ja erehdyksen kautta johtaminen turhauttaa eikä epäonnistuminen ilahduta ketään – paitsi kilpailijoita. Johtamisen ajattelutapaa ja käytäntöjä on vaikea muuttaa, jos ei tiedosta, mitä tulisi muuttaa.

Sopivan johtamistavan löytäminen edellyttää kykyä ymmärtää ihmistä ja ihmisten välistä yhteistoimintaa kussakin tilanteessa. Työnohjauksessa tutkitaan laajasti työhön liittyviä tekijöitä, jotka koskevat itseä, yhteisöä, yhteistyösuhteita, tehtävää, tehtävän suorittamista, organisaation tavoitteita. Työnohjauksessa osallistujat ovat tietoisuuttaan lisääviä ja valmiuksiaan kehittäviä aktiivisia toimijoita. Työnohjaus edistää tietoisuutta itsestä ja toisista suhteessa työtehtävään. Tietoisuutta ja ymmärrystä johdetaan organisaation tarkoitusta toteuttavaksi toiminnaksi.

Kehitä työnohjaamistaitojasi

Johtamistaidon opiston 24. Johdon ja esimiesten työnohjaajan koulutusohjelma käynnistyy syyskuussa 2019. Työnohjaajakoulutus kehittää organisaation lukutaitoa – valmiuksia lukea itseä, yhteisöä ja organisaation ulkoista toimintaympäristöä. Tieto ja tietoisuus vähentävät johtamisen sokeita pisteitä. Työnohjaajakoulutus lisää valmiuksia johtaa itseä, johtaa ihmisiä ja asioita, johtaa arvon tuottoa. Tervetuloa mukaan kehittämään itseäsi johtajana ja työyhteisön jäsenenä tai hankkimaan itsellesi uusi ammatti työnohjaajana.

Kirjoittaja Jarmo Pekkanen toimii kouluttajana Johtamistaidon opiston Johdon ja esimiesten työnohjaajan koulutusohjelmassa.

JTO-asiantuntija-Jaana-Parkkila-apunasi

Jaana Parkkila

Tuoteryhmäpäällikkö
Lähetä sähköpostia
Jarmo Pekkarinen

Jarmo Pekkanen

Psykologian maisteri, psykoterapeutti, työnohjaaja. Monipuolinen käytännön työkokemus yksityiseltä ja julkiselta sektorilta
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje