Viestintäkoulutus

Työyhteisöviestinnän kehittäminen agendalla? Aloita käymällä läpi nämä tarkistuslistat! [Lataa ohje]

Viestintäkoulutus työyhteisöviestintä

Työelämässä on siirrytty ylhäältä johdetuista hierarkioista keskustelevaan, dialogiseen kulttuuriin. Professori Elisa Juholinin kirjoittamassa Communicare! Viestinnän tekijän käsikirjassa (Infor, 2017) työyhteisöviestintää tarkastellaan ilmiönä ja mahdollisuutena, eritellään sen tehtäviä, tavoitteita, käytäntöjä ja keinoja sekä rooleja. Juholin nostaa työkaluiksi kaksi tarkistuslistaa, joiden kautta työyhteisöviestinnän kehittäjä pääsee alkuun.

Strateginen työyhteisöviestintä

Strateginen työyhteisöviestintä sisältää ajatuksen, että viestinnällä on tarkoitus, suunta ja tavoitteet. Kun työyhteisöviestintää lähdetään kehittämään, sitä koskevat periaatteet vaativat tarkennusta ja konkretisointia: miten toimimme, kenen vastuulla toiminta on ja mitä siitä mahdollisesti seuraa. Viestinnän tavat, tottumukset ja suositukset pitää avata käytännön toimiksi, jotta ne tukevat ja täydentävät aidosti organisaation arkea.

Strategisen työyhteisöviestinnän osatekijöitä ovat

1. johdettu keskustelu

2. tiedottaminen ja tiedon saatavuus

3. yhteisöllisyys

4. vastuullinen dialogi.

Tarkistuslistojen hyöty on, että niissä esitetään olennaisia kysymyksiä kehittäjän tueksi. Näitä ovat esimerkiksi kysymykset siitä, mikä merkitys näillä osatekijöillä on organisaation sisäisessä viestinnässä, mitä niiden kehittämiseksi tarvitaan sekä mitä niiden kehittämiseksi aiotaan tehdä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lisäksi on olennaista pohtia, kenen vastuulla työyhteisössä sisäisen viestinnän kehittäminen on ja mitkä tekijät toimenpiteisiin vaikuttavat.

Jotta uudenlainen työyhteisöviestintä voi kehittyä, sen periaatteet on konkretisoitava ja avattava käytännön toimiksi. Tämän työn tueksi olemme laatineet ladattavan oppaan, joka sisältää Communicaren työyhteisöviestinnän kehittäjän tarkistuslistat.

Kysy Inforista lisää organisaatiollenne räätälöidyn työyhteisöviestinnän valmennuksen mahdollisuuksista.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.