Etä- ja hybridikoulutukset

Hybridikoulutukset – MIF

Hybridikoulutusta varten tarvitaan hyvää suunnittelua ja hieman erikoistekniikkaa, mutta onnistunut hybridimuotoinen koulutuskokonaisuus tuo parhaimmillaan sekä aika- että kustannussäästöä. Management Institute of Finland MIF Oy on kokenut hybridikoulutusten toteuttaja.

osallistujat luokassa hybridi

Hybridikoulutus on parhaimmillaan keino taklata työelämän koulutuksiin liittyvät ongelmat, jotka aiemmin ovat aiheuttaneet osallistumishaasteita tai korkeita kustannuksia. Tai ehkä niihin haastavimpiin koulutuksiin on jääty kokonaan osallistumatta.

Mitä hybridikoulutus tarkoittaa?

Lyhyesti hybridikoulutuksella tarkoitetaan sitä, että osa opiskelijoista on erityisesti tätä varten varustellussa luokkahuoneessa ns. perinteisessä opetuksessa, ja osa valmennettavista osallistuu etäyhteyden kautta.

Hybridimuotoinen koulutus eroaa tutuksi tullusta etäopiskelusta siten, että opettaja näkee samaan aikaan kaikki oppilaat sekä luokassa että etänä olijat ja opetus on tasaveroista molemmille. Myös etäopiskelijat esim. toiselta paikkakunnalta näkevät saman opetustilanteen kuin läsnäolijat. Hybridissä voi myös yhdistellä eri muotoja koulutuksen eri vaiheisiin.

Sopisiko se minulle?

Milloin on syytä miettiä, onko hybridimalli oikea ratkaisu työelämän koulutuksiin sinulle tai teidän yrityksellenne?  Tyypillisesti hybridimalli on tehokas toteutustapa, kun

  • matkat kodin ja koulutuspaikkakunnan välillä ovat pitkiä
  • luokkahuonekoulutukseen saapumiselle on jokin este
  • toimipaikkoja on useilla paikkakunnilla tai useissa eri lokaatioissa ympäri maailmaa.

Suosittelemme hybridimallilla toteutettavaksi erityisesti näitä avoimia koulutuksia:
Viestintäpäällikön koulutusohjelma
ETK – Esihenkilötaidot käyttöön
Työhyvinvointipäällikön koulutusohjelma
Digitaalisen viestinnän koulutusohjelma 
Viestinnän asiantuntijan koulutusohjelma

Tai kysy tarjousta
yrityskohtaisesta toteutuksesta

Hybridimuotoinen koulutus tuo parhaimmillaan reippaita aika- ja kustannussäästöjä. Pitkät matkat ja mahdolliset yöpymiset jäävät pois tinkimättä kuitenkaan koulutuspäivien yhteisöllisestä puolesta ja laadukkaasta sisällöstä.

Hybridikoulutus on ilmastoystävällinen valinta

Hybridimalli tukee automaattisesti yrityksen vastuullista ja ympäristöystävällistä toimintaa. Panostaminen mm. työmatkustamisen minimoimiseen on konkreettinen hiilijalanjälkeä pienentävä toimenpide, jonka voi kirjata myös yritysvastuuraporttiin.

Tauno Taajamaa

Tauno Taajamaa

Liiketoimintajohtaja
Lähetä sähköpostia
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje