Viestintäkoulutus

Tekoäly (AI) ja immateriaalioikeudet (IPR)

Viestintäkoulutus tekoäly ja IPR-oikeudet

Tekoälyteknologian kehitys ja sen avaaminen suuren yleisön käyttöön (esim. ChatGPT, DALL-E, Midjourney ja Stable Diffusion) on nostanut esiin lukuisia tekijänoikeuskysymyksiä. Tekoäly ja siihen liittyvät teknologiat ovat riippuvaisia jo olemassa olevasta sisällöstä ja tekoälyjärjestelmien opettamisessa käytetty data on usein tekijänoikeussuojattua. Toinen erittäin ajankohtainen kysymys on, kuka omistaa immateriaalioikeudet tekoälyn tuottamaan aineistoon.

Tekijänoikeus kuuluu henkisen työn suojamuotoihin (immateriaalioikeudet, eng. Intellectual Property Rights, IPR), joilla kannustetaan luovaan työhön. Tekijänoikeudella voidaan suojata muun muassa kirjallisuutta, musiikkia, taidetta ja tietokoneohjelmia. Tekijänoikeuden nojalla haltija voi päättää teoksen hyödyntämisestä ja puuttua luvattomaan käyttöön.

Koulutuksessa käsitellään käytännön tilanteiden kautta tekoälyn (ChatGPT, DALL-E, Midjourney…) tuottaman ja käyttämän materiaalin immateriaalioikeuksia, vireillä olevaa oikeuskäytäntöä ja aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä (mm. tekijänoikeuslain 3.4.2023 voimaan tullut uudistus).

Hinta 450 € (+ alv 24 %)


Valitse koulutus

Valmentajat

Eromäki Jenni

Jenni Eromäki

Sopimusoikeuden, IPR-oikeuden ja markkinointijuridiikan asiantuntija

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa.